Mjällschampo

– Jämförelse av mjällschampo –


Nioxin scalp
Kerastase-mjällschampo
Kérastase specifique

Loreal-mjällschampo
Loreal dandruff
Produkttyp: Schampo/balsam Schampo Schampo
Parfymfri: Nej Nej Nej
Doft: [rating=5] [rating=4] [rating=4]
Verksam substans: ZPT-NIODerma Zinc Pyrithione Zinc Pyrithione
Allergivänlig: Ja Ja Nej
Barnlämplig: Ja Ja Nej
Behandlingar/dag: 3ggr/v. 2ggr/v. 2-3ggr/vecka
Tidigast mjällfri: 1-3 veckor 3 veckor 5 veckor
Pris: 649 kr/ 3-kit 285 kr/250ml 105 kr/250ml
Webbutik: Nioxin Kerastase Loreal

Test av mjällbehandlingar i form av schampo och inpackning:
Scalp Recovery Nioxin – Kérastase Specifique – Loreal Insant Clear
 
Nioxin scalp recovery är ett förnämligt mjällschampo med ett bevisat resultat. Schampot verkar på tre sätt via den patenterade ZPT-NIODerma teknologin. Det motverkar Malassezia svampen som orsakar mjäll och mjälleksem, det minskar effektivt sebum som ger fet hårbotten och dålig lukt samt även mjäll indirekt och till sist behandlar det ditt hår och hårbotten med en rad viktiga näringsämnen. Nioxin luktar fantastiskt fräscht och doften är könsneutral. Medföljer i detta kit gör även två sorters balsam för att stärka håret som ofta tar stryk av återkommande mjällproblem. Bäst i testet!

Kérastase Specifique är en kvalitetsprodukt och mjällbehandling i form av schampo. De verksamma ämnet Zinc Pyrithione är dokumenterat inflammationsdämpande och bakteriostatisk substans som stärker håret och minskar problem med mjäll och svamp som orsakar inflammation i hårbotten.
Visst ger Kérastase Specifique ge resultat och doftar gott med en lukt som är åt det mer feminina hållet. Ett bra val för dig som söker ett skonsamt schampo som är effektivt mot mjäll.

Loreal instant clear är en sorts hårschampo. Produkten är billig och inte särskilt dryg. Instant clear innehåller bland annat Zinc Pyrithione vilket är en starkt svampdödande substans som mycket effektivt dödar mjällsvampen men skonar hud och hårbotten. Doften är sådär och produkten visar godkännt resultat med minskat mjällproblem efter några schamponeringar.

Mjäll.info rekomenderar:
Nioxin scalp recovery är effektivast och doftar bäst i vår jämförelse därför ett självklart val för att få bukt med mjällen. Även Kérastase Specifique är ett mycket bra val för den som vill angripa mjällen med Zinc Pyrithione och samtidigt skona hårkvaliteten.

– Har du upptäckt att du har mjäll?
Det första du bör göra är att skaffa dig ett bra mjällschampo. De flesta personer går raka vägen till apoteket och tar första bästa schampo de hittar som det står ”mot mjäll” på. Det är inte förvånande att de flesta som har mjäll får kroniska problem, särkilt med tanke på att de ofta inte använder mjällschampo avsedda just för deras specifika mjällproblem. Det är mycket mer effektivt om du ska bli hjälpt att först räkna ut vad som orsakar dina mjäll och sedan leta efter rätt behandling mot mjäll.

Mjällschampo för Torr hårbotten
Torr hud i hårbotten är en vanlig orsak till att flagnande vita fjäll faller från hårbotten. Vissa personer kan även uppleva klåda och irritation i hårbotten. Torr hårbotten har sina orsaker i ofta över användning av starka hårprodukter som tex hårgel, hår spray eller hår färger. För den här typen av mjällproblem behöver du ett mjällschampo som återfuktar och vårdar ditt hår. Du behöver även ta reda på vilka produkter du använt som oraskat dina mjällproblem och se till att rensa bort dem från ditt badrumsskåp.

Mjällschampo vid mjälleksem
Svåra fall av mjäll orsakas oftast av ett tillstånd som kallas seborroiskt eksem. Det kännetecknas av fet och kliande hud täckt med vita eller gula flagnande mjäll. Det är inte alltid lätt att direkt upptäcka skillnaden mellan mjälleksem och torr hårbotten. Med tiden om dina problem inte blir bättre utan är kroniska kan du ofta räkna med att du tyvärr lider av mjälleksem. Den här typen av mjäll orsakas av ett problem som behöver mjällschampoo med särskilda egenskaper som tar död på svampen orsakar eksemet.

Zinkpyrition mjällschampo är kanske det främsta val när problemen orsaks av seborroiskt eksem. Zinkpyrition verkar genom att döda bakterier och svampar i din hårbotten. Som ett resultat, är produktionen av olja (talg) minskas och så är antalet och storleken på mjällen minskas.

Selensulfid mjällschampo är ett annat alternativ för dem som lider av seborroiskt eksem. Denna kemiska förening hindrar hudcellerna från att dö och och därmed orsaka mjäll. Selensulfid är i allmänhet säkert, men det kan missfärga kemiskt färgat hår. Det är därför det är viktigt att använda detta mjällschampo med försiktighet och efter instruktion från tillverkaren.

Ketokonazol mjällschampo har starka anti-svamp egenskaper. Det fungerar utmärkt för att behandla seborroiskt eksem om andra produkter inte visar sig starka nog. Schampo med Ketokonazol anses vara mest effektiva mot mjälleksem men ska användas med försiktighet.

Psoriasis och mjällproblem
Psoriasis är en annan vanlig orsak till mjäll. Detta tillstånd drabbar vanligen andra delar av kroppen, men det återfinns inte sällan i hårbotten. Mjäll orsakade av psoriasis ska behandlas varsamt med vårdande schampo som återfuktar hårbotten.

Malassezi Globosa mjäll
Överskott av Malassezia svamp i hårbotten är en annan av orsakerna till flagnande mjäll i hårbotten. Denna svamp lever naturligt på alla skalper på friska vuxna men ibland växer den utom kontroll och börjar äta för mycket av hudens naturliga fett. Som ett resultat av detta blir hårbotten irriterad och mer hudceller produceras. Eftersom det inte finns tillräckligt med fukt och näring, dör dessa orsakar snabbt och mjäll bildas.

Mjällschampo med anti-svamp egenskaper bör arbeta för att behandla detta problem. Även om de produkter som innehåller zinkpyrition och Ketokonazol är bra bör schampo med selensulfid ger mer effektiva resultat. Om dessa inte fungerar, bör du överväga en mjäll schampo med ketokonazol eller Zinkpyrition.

Till sist
Välj ett mjäll schampo som har förutsättningar att eliminera orsaken till dina mjällproblem. Tvätta håret 3-5 ggr i veckan dag. Om du inte ser någon förbättring på ett par veckor bör du överväga att byta till ett schampo med en annan aktiv ingrediens en den du valt först.